google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • Start

Vi väntar med kommentar tills länsstyrelsen beslut är offentligt

Uttalande från föreningen Strandmiljö Laholm med anledning av nyheten i I Hallandsposten den 11 maj om att strandtrafiken är olaglig


I ett granskningsyttrande till Laholms kommuns översiktsplan 1999 skrev Länsstyrelsen att:

 

"Kommunen bör ha som mål att successivt minska antalet parkeringsplatser på stranden. Länsstyrelsen avser att följa avvecklingsplanens genomförande vilket bör ske under föreslagna 10 år".


År 2003 hade Länsstyrelsen ett möte med Laholms kommun där kommunen framförde att man ville behålla strandparkeringen under sommarhalvåret och i och med detta genomföra några åtgärder för att förbättra situationen på stranden.
Under 2010 besökte Länsstyrelsen i Halland samtliga sex hallandskommuner och samtalat med kommunernas tjänstemän på plan- och byggsidan. Efter tillsynsbesöken har Länsstyrelsen bestämt att öppnat ett specifikt tillsynsärende om strandtrafiken i Laholms kommun. Detta tillsynsärende arbetar man med just nu och det är inte avslutat eller offentliggjort.

Vi har sedan föreningen bildades arbetat för att visa på hur man kan lösa både tillgänglighet och parkering samtidigt som man reducerar biltrafiken på stranden. Vi kommer fortsatt att arbeta med möjliga lösningar, gärna i samarbete med Laholms kommun för en bra framtida lösning. Vi vill givetvis fortsatt att människor besöker Laholms kommun och stranden och att funktionshindrade och båtägare fortsatt har god tillgång till stranden.

Föreningen Strandmiljö Laholm kommer vara tillgänglig för att kommentera tillsynsärendet när det har blivit offentligt och vi kan läsa precis vad Länsstyrelsen kommit fram till.

Föreningen Strandmiljö Laholm
Gunvor Petersson
Maria Nilsson
Patrik Slimane

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna