google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html

17 juli
Akvarellmålning vid stranden
Vi hade ”dukat upp” ett bord med penslar, färg o dyl jämte gången ner från parkeringen i södra delen av Hökafältet. Vi höll oss innanför de höga dynerna eftersom det blåste kraftigt. Solen sken och det blev en skön eftermiddag, som vi hade önskat att fler tagit chansen att få uppleva Vid akvarellmålning vid stranden i Skummeslövs södra reservat i fjol var det god anslutning. Den här gången var vi tyvärr bara fem deltagare.

Gunvor Petersson

18 juli
Fotosafari - för barn och vuxna
Vid våra två tidigare tillfällen med fotoexkursioner ledda av Patrik Leonardsson har dessa bara vänt sig till vuxna.I år vände sig vår fotosafari till både vuxna och barn. Rekordmånga – ett drygt trettiotal personer deltog, varav 11 barn.
Förnämligt att barn och vuxna kan vara tillsammans och fokusera på naturen genom kameraögat!

Gunvor Petersson

21 juli
Strandexkursion
Kattegatts kustvattenråd var på plats vid exkursionen och gav i inledningen en kort information om rådets organisation och verksamhet. Anne Udd som är ledare för rådets styrgrupp informerade om Västerhavsveckan med aktiviteter om havet från Helsingborg till Strömstad med start 6 aug. Anne Udd var med under hela exkursionen och deltog intresserat.
Drygt 20 personer var samlade för att kika på vad som finns i havet och på stranden nedanför reningsverket i Skummeslövs södra naturreservat.
Trots att det var mycket av grönalger och svårt att håva gav sig barn och vuxna ut i vattnet med liv och lust.
Patrik är fenomenal på att visa på olika saker. Sex somrar år har han varit vid Laholms havsstrand och haft exkursioner och åtskilliga av dem har jag varit med på. Men ingen exkursion är den andra lik och även jag får nya upplevelser.

Gunvor Petersson