google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • 11-09-28

Laholm 11-09-28

Till Kommunstyrelsen Laholms kommun

 

Etablering av havsbad för personer med funktionsnedsättning


Laholms kommun har Sveriges längsta sandstrand, en stor tillgång för kommuninvånare, fritidshusägare och turister. För att ge möjlighet till bad vid stranden även för funktionsnedsatta personer förelår vi att ett bad etableras så att även denna grupp av människor kan komma ut i vattnet och njuta av salta bad.

Många från andra kommuner åker till Laholms utmärkta inomhusbad vid Folkhälsocentrum där utomordentlig utrustning finns för de personer som har funktionsnedsättningar.

Strandmiljö Laholm önskar att Laholms kommun även får ett välutrustat havsbad anpassat för funktionsnedsatta människor och att badet skall vara tillgängligt för alla besökare till stranden. Finns det möjlighet för alla, även funktionsnedsatta personer, att kunna få salta bad i havet skulle detta öka kvaliteten för Sveriges längsta sandstrand. Vi har också idéer om samverkan av flera funktioner för stranden vid badanläggningen, vilka vi gärna bidrar med.

Vi yrkar på att havsbadet ska finnas med i "Politiska handlingsprogram 2011-2014 i Laholms kommun för personer med funktionsnedsättning".

Inspiration kan med fördel hämtas t ex från Ljunghusens tillgänglighetsanpassade havsbad. http://www.vellinge.se/uppleva-gora/idrott-motion-och-friluftsliv/badplatser/tillganglighetsanpassat-bad-i-ljunghusen/

 

Strandmiljö Laholm

Styrelsen/

Louise Bergwall, Ulf Bjerstaf, Stefan Eliasson, Gunvor Petersson, Patrik Slimane

 

För kännedom till:

Handikapprådet

Socialnämnden

Servicenämnden

Kultur- och utvecklingsnämnden

Lars-Göran Davidsson

Elin Tallqvist

Malin Jarl

Erland Björkman