google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • Start

Vattenskotrar bidrar inte till en naturlig strand

Bild: Sjöfartsverket och Länsstyrelsen i Halland Bild: Sjöfartsverket och Länsstyrelsen i Halland

En ansökan om att hyra ut vattenskoter på stranden har inkommit till Länsstyrelsen i Halland den 26 januari. Det är en person som önskar hyra ut vattenskotrar 1 juni – 15 september. Meningen är att de skall köras i det område som på sjökortet är markerat söder om Ejdervägen fram till strax norr om Berndtssons väg:

Frågan är bara om vattenskoterförarna klarar av att hålla sig inom de gränserna. Att så inte är fallet har man kunnat se under sommaren 2008 då vattenskotrar vid några tillfällen körde in till stranden på andra ställen än de på sjökortet angivna.

Uthyrning av vattenskoter bidrar inte till att få en naturligare strand utan ökar trafikbehovet ner till stranden och ökar bullret som Mellbystrand och Skummeslövsstrand redan är delvis drabbat av, bland annat av trafiken på E6an. Istället för att tillåta buller att breda ut sig borde man arbeta för att begränsa det. Dock så kan uthyrningen vara ett arbetstillfälle, vilket är positivt. Men vattenskotrar får mest ses som leksaker för vuxna utan någon direkt nytta mer än den rekreativa.

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna