google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

Tråkiga spår. ©Gunvor Petersson

Solspegel och sladdspår

FÖRSTA november var en för årstiden varm dag och bjöd på 12 grader. Perfekt för en vandringstur. Det var mulet när det var dags för promenaden. Men väl nere på stranden blev livet ljusare, särskilt när jag tittade bort mot Båstad. Där flödade solljuset ner mellan molnen och en kraftig solspegel bildades på havet eftersom vinden var svag och kom från sydost.

Nedanför Kolonivägen och söderut fanns tydliga spår av buskörning. Mitt sällskap berättade att det hade hörts vrålande motorljud från stranden i lördags kväll. Suck! Hur kan natur få användas på detta sätt?

I förra veckan sågs fler och fler strandskator på stranden. En dag 2, sedan 5, därefter 10 och sist 11 stycken. Idag observerades eller hördes inga. Kanske har de dragit sig längre söderut. Det kan förekomma att de övervintrar, men det är ovanligt.

Tyvärr blev det idag bara den här strandbilden med sladdspår, sedan satte sig några sandkorn i objektivet och det låste sig. En sandstrand är härlig men inte för kameror. Någon fin bild av solspegeln i vattnet blev det inte. Väl hemma kom borsten från symaskinsasken fram, inte första gången för detta ändamål, och ett par sandkorn ramlade ner på köksbordet. Bingo, kameran fungerar igen!

Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln