google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

©Gunvor Petersson

Operation vresros inledd i Mellbystrand

BEKÄMPNINGEN  av vresrosor har startat i södra Mellbystrand. Lite norr om Kolonivägen har en grävmaskin börjat gräva upp ett stort bestånd av vresrosor. För oss lekmän kan det verka drastiskt och egendomligt att det grävs på detta sätt i dynerna. Särskilt för oss som är uppvuxna med att ha fått lära oss att vara mycket försiktiga med växtligheten i dynerna. Nu är förhållandena annorlunda och dyner och hed håller på att växa igen.
För att få flytta på sand eller göra något annat ingrepp i dynerna behövs ett medgivande ifrån länsstyrelsen enligt miljöbalken. Givetvis behövs också markägarens tillstånd.
Strandprojektet, som drivs av Laholms kommun med anslag från länsstyrelsen, har alla tillstånd klara för att röja vresros, tall o dyl runt Kolonivägen. Projektet leds av miljöstrateg Margareta Lindgren tel 0430-152 73.
Vi är nog många som kommer att följa arbetet.Vill du delta i arbetet rent praktiskt så kontakta Margareta Lindgren. I Skummeslövsstrand har ortsbefolkningen hjälpt till och lagt ner mycket arbete.

Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln