google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

Svea kittlade dynerna

STORMEN Svea har anmält sin ankomst. På förmiddagen gick vi, min man Tore och jag, norrut längs stranden med den sydvästliga vinden i ryggen. Härligt med vinden, bruset från havet, vågorna och faktiskt lite sol också. Här och var syntes dock tråkiga rester av nyårsfirande. Glasflaskor och avskjutna raketer.
Vid ett ställe testade en liten pojke med sin pappa att gå ut mot vattenlinjen när havet drog sig tillbaka. När nästa ansamling av vågor kom fick de retirera snabbt. Härligt att iaktta deras lek.
Vid solnedgången gick jag åter ner till stranden vid Kolonivägen för att se hur högt upp vågorna gick nu. Vinden hade övergått till att vara västlig och Bjärehalvön läade inte längre som den gjorde på förmiddagen när vinden var sydvästlig. Stuvningen av vattnet i bukten blir större när vinden är västlig och ju längre vinden håller i sig desto kraftigare blir stuvningen, så vågorna borde gå högre upp nu även om vinden inte var starkare.
Mycket riktigt, mina aningar besannades. Vågorna gick upp över hela stranden och kittlade dynerna.
Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln