google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

Hårt packad och makadam-armerad - stranden liknar just nu mer en väg. ©Gunvor Petersson

Makadam-armerad strand

STRAX efter stormarna var vår strand stenig (se Strandbloggen 12 december). Fullt med makadam var utspridd över stranden. Flitig bilkörning längs stranden har gjort att makadamen nu blivit nertryckt i sanden. Bilarnas tyngd och åkande packar också sanden så badstranden ser mera ut som en väg än en strand. Lös sand skulle kunna föras upp mot de sargade dynerna med vinden och de skulle kunna byggas upp igen på ett naturligt sätt. Men stranden har blivit hårt packad och armerad med makadam.
Slutsats: makadam och bilkörning hör inte hemma på en strand.

Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln