google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

Stormen har rumsterat om rejält med restaurangens betongplattor i Vejbystrand,

Är det någon som vet vad de orangefärgare, svampaktiga bitarna är för något?

© Gunvor Petersson

I Vejbystrand gjorde vresrosorna nytta

STRANDPROMENADEN togs i Vejbystrand efter lunch hos goda vänner. Sandstranden är inte till närmelsevis så lång som vår strand i Laholmsbukten, men däremot behöver man inte överraskas av att det plötsligt dyker upp en bil vid sidan om, när man promenerar. En stor fördel!
Stormen har gått hårt åt den restaurang som ligger nere vid stranden. Vattnet har raserat dynerna även här, såsom i Mellbystrand. Men i ett parti där vresrosor växer, har vattnet till en del hindrats. Är detta skäl nog att låta vresrosorna stå kvar? Vi i Strandmiljö Laholm har i våra mål att arbeta för att växtligheten och därmed också vresrosorna ska tas bort i dynerna och på strandheden. Kanske behöver vi diskutera och eventuellt ompröva vårt mål?
Längs stranden låg något jag inte sett på vår strand. Orange svampaktiga bitar. Tror att det är rester efter kolonilevande mossdjur, men är inte helt säker. Tacksam för hjälp!
Alla stränder är spännande –  och särskilt efter stormar.

Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln