google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

Ser man på, äntligen segar sig solen fram genom molntäcket! ! © Gunvor Petersson

Strandgäster som spelar högt

I GÅR KVÄLL talade man på TV om att många flyttfåglar, i detta fall grågäss, flyttar inte så långt ner mot värmen som tidigare. Ett tydligt tecken på klimatförändringarna ansåg ornitologen i rutan. Flera fåglar än tidigare flyttar inte utan stannar och chansar på en mild vinter, detta med livet som insats.

När vi, min man Tore och jag, gick "rundan" (Kolonivägen-Vallbergavägen-Kolonivägen) på stranden idag upptäckte vi två sädesärlor. Så sent på året har vi aldrig tidigare sett sädesärlor. Två små underbara varelser med vippande stjärtar spelar ett högt spel, men lyckas de är de först på plan med bosättning och äggläggning till våren. Vi håller tummarna för att det går vägen för dem!

Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln