google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

@ Gunvor Petersson

Ett minus på storslaget ställe

MULET, mulet och lite blåsigt. Gick ändå ner en runda till stranden innan barn och barnbarn ramlar in till middag och kandelabern tänds.
I veckan har jag vandrat i bokskog på flera platser, ändå är det stranden, vyn över Bjärehalvön och den bågformade strandlinjen som är nummer ett. Lägger man sedan till de salta vindarna, lukten från tång och hav och ljudet från vågornas rörelser så är detta oslagbart. Visst är det härligt att utmana backar på Hallandsåsen, att halka runt i boklöven, men att sträcka ut i snabb takt på den gångvänliga fasta sandstranden är toppen (de två bilar som kommer ner och parkerar mitt på stranden är dock ett minus). Helheten av Sveriges längsta sandstrand är mäktig, när den får vara strand. Det är så den är storslagen.
När jag gick ner genom dynerna tittade jag lite extra på hur bestånd av vresros och al breder ut sig. Som tur är har Laholms kommuns miljöstrateg Margareta Lindgren förstått att här måste göras något så att dynerna inte växer igen. Strandmiljö Laholm och Mellbystrandsföreningen anser detsamma. I dagens HP står det en artikel om detta. Mycket bra med samverkan

Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln