google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

En led längs Lagan – är det möjligt?

VARANNAN onsdag är vi några som träffas på Kuligts stickcafé. Idag träffade jag en av deltagarna som lovat att ta mig med på en promenad i Laholm och längs Lagan.
Genom det mysiga och trevliga Gamleby kom vi ner till Lagans strand. Vi gick förbi Rökeriet, som är en restaurang med fisk som specialitet och vacker utsikt över Lagan. Mellan åbrinken och den gång- och cykelväg som går utmed Lagan finns utmärkta fasta parkbord och soffor i mycket bra kvalitet och utförande. Härligt att kunna slå sig ner där och kanske ha en kaffekorg med sig och titta utöver vattnet som flyter lugnt och brett mot sin färd mot havet.
En informativ och trevlig tavla är uppsatt om laxfisket i Lagan. Informationstavlor om kultur och natur förhöjer alltid värdet av en vandringsled eller promenadstråk.
Vi följde Lagan tills vi kom till järnvägsbron. Där funderade vi över hur långt man kunde gå längs Lagan. Vi visste inte riktigt och hade inte tid att utforska det idag utan gick runt om bostadsområdet som kallas Blåkulla.
Kvar i mitt huvud fanns tanken om en vandringsled längs Lagan ända ut till Lagaoset. Skulle det vara möjligt? Det hade varit en fantastisk väg att vandra och sedan ansluta till kustens vandringleder.
Tyvärr har båda mina kameror gått sönder så det blev inga bilder av Lagans strand, men jag kommer att återvända, förhoppningsvis med en nyinköpt kamera.
Tack Cissi för en trevlig promenad!

Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln