google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

Nedslående syner efter stormens framfart. © Gunvor Petersson

Hur blir det vid nästa storm?

CYKELTUREN från Stora Strandvägen i Skummeslöv till Kolonivägen i Mellbystrand var skön på det sättet att jag hade vinden i ryggen. Men alla skadorna jag såg efter stormen var nedslående, mycket nedslående.

I Skummeslöv har vattnet ätit sig in under växtlighetens rötter och lösgjort stora sjok av heden. Växtdelar och sjok ligger spridda över stranden. I Mellbystrand står resterna av dynerna som branta stup av sand och strandråg och sandrör ligger i högar på stranden.

Vattnet har gått högt upp i bilvägarnas nedfarter till stranden. Det finns 16 bilvägar ner till stranden. Där har havet tryckts, pressats upp. Vid stora Strandvägen hade vattnet varit bara några meter ifrån det nya huset som byggs längst ner mot havet. Stora områden av heden vid vägen hade spolats bort. Vattnet var inte långt ifrån husen vid Rydholms väg heller. Vattnet hade grävt sig långt in åt sidorna och även forsat in på heden. Vid Kolonivägen hade vattnet från havet nått upp till korsningen av Södra Strandvägen, förbi Strandlyckans kafé. Skum från vågorna blåste ända upp till restaurang Stallet under natten, när stormen tog i som mest har berättats.

Havet gick inte så långt upp vid stormen Gudrun som den gjort nu. Hur blir det vid nästa storm?

Går det att planera för att skadorna inte ska bli ännu större?

Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln