google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

På vänstra bilden ses skattletaren Robert Ullman med sin praktikant. Mannen med hunden hittade just en enkrona när bilden togs. @Gunvor Petersson

Möte med skattsökare

SKATTSÖKNING är en strandaktivitet. Alltid hittar man intressanta saker som vattnet har fört med sig. Men det kan också ligga saker gömda och glömda i sanden. Och särskilt nu när det stormat och sanden har rörts om kraftigt. Under våra promenader på stranden har vi träffat flera "sökare" med detektorutrustning. Robert Ullman är en av dem.

- Men hur är det, får vem som helst söka med detektor på stranden?

- Jodå, men man måste först begära ett tillstånd från Länsstyrelsen. Det är inte svårt att få och kostar inget, blir svaret.

Robert, som även säljer detektorutrustning, tycker att den här sortens skattjakt är en trevlig sysselsättning. – Man får frisk luft, det är spännande och ibland hittar man en del mynt eller något tappat smycke.

För en vecka sedan hittade Robert en vigselring i Båstad. Namnet i ringen var ovanligt, så han sökte på nätet och fick tag i ett telefonnummer. Det ringde i en telefon hos en semesterfirare på Kanarieöarna.

Jo.... efter stunds eftertanke kom de ihåg att de hade förlorat en ring – för 20 år sedan! De kommer och hämtar ringen efter semestern. Det är den tredje ringen Robert kan överlämna till sin ägare.

Ulf Bjerstaf

Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln