google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

De små bäckarna i Skummeslöv har stor betydelse för miljön. ©Gunvor Petersson

Bra att bäckarna rensats!

DE ÖPPNA dräneringsbäckarna över strandheden i Skummeslövsstrand påverkar miljön i positiv riktning på flera olika sätt. När vattnet rinner mot havet genom växtlighet och över naturlig botten tas föroreningar och gödningsämnen upp och hindras på så sätt att hamna i havet. Bäckarna ger också djur och fåglar tillgång till dricksvatten samtidigt som de är biotop för sötvattenlevande larver och smådjur djur nära havsstranden. Som kuriosa kan jag berätta att en stor ål påträffats i en av bäckarna.
Den sista tidens stormar har pressat upp havsvatten i bäckarna. Vattnet har också pressat upp skräp och växtmaterial. Laholms kommun har nu varit och rensat bäckarna och kört bort materialet. Utomordentligt, för mera regn väntas.

Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln