google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

Bro över bäcken. Det gillar vi! ©Ulf Bjerstaf

På spaning efter ny vandringsled

I GÅR blev det 11.5 km i skogarna längs kusten. Idag gick vi en ny vandring med GPS-navigatorn i södra delen av kustområdet. Våra rekognoseringar ska bli underlag för nya vandringsleder – förhoppningsvis – här i kommunen. Vi hoppas dels på egna slingor och dels en sammanlänkad vandringsled från Båstad till Halmstad.

På det härliga hedområdet i Skummeslövsstrand finns det broar över bäckarna. Skönt i alla fall för en av oss (läs Gunvor), som la sig raklång i en av bäckarna uppe i Allarpsområdet, när den skulle korsas. Mer blöta behövdes inte i minusgraderna.

Vandringsstigen på strandheden i södra delen av kustområdet är toppenbra och behaglig att vandra på. Synd att den inte sträcker sig hela vägen utmed kusten. I Mellbystrand är det stopp. Inte ens en gångväg finns genom buskagen på sina ställen.

Äventyr, massor med frisk luft, förhoppning om en framtida vandringsled, motion och rika naturupplevelser gjorde att vi var nöjda med våra vandringar i helgen.

Ulf Bjerstaf

Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln