google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

När dynerna eroderas blottläggs taggtråden som en gång i tiden hade till uppgift att skydda den nyplanterade strandrågen. ©Gunvor Petersson

Taggtråd som väcker fråga

NÄR SANDEN flög in över land ifrån stranden (sandflyktstiden) påbörjades planteringen av strandråg, och dyner och klitter bildades successivt. För att låta strandrågen rota sig ordentligt omgärdades dynerna med taggtråd för att förhindra att allmänheten promenerade i dynerna. Dessa taggtrådar har nu kommit i dagen. Kanske borde vi åter vara rädda om höjd och bredd på dynerna. Ny sandflykt är ett skäl, men ett annat är havets vågor och stormarna. Visserligen är vattnet svårare att stävja än sanden men förmodligen stoppas vattnet något av dyner och strandråg även om det är marginellt.

Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln