google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

En omväxlande söndag. Tät dimma på förmiddagen och perfekt åka-kana-i-dynerna-väder på eftermiddagen. ©Gunvor Petersson

Söndag med snabba kast

I NATT kom det snö, ca 5 cm. Det har bara varit en halv dag med snötäckt strand innan i vinter. Detta måste fångas på bild, så det blir en förmiddagspromenad till havet.
Jodå, allt var vitt vid stranden. Is låg långt ut, stranden var täckt av snö och en tjock vit dimma gjorde att land och himmel gick in i vart annat.

Men det klarnade... Efter tre sken solen och det var vindstilla. Vi, min man och jag, och många andra tog oss till stranden denna söndagseftermiddag.

Innanför iskanten, som tornat upp sig mot öppna havet, fanns ett litet övergivet läger. Liggunderlag, ryggsäck, muggar, skyffel ... en barnfamilj som fikat på stranden en solig söndagseftermiddag i februari? Verkar sunt och härligt, men var kan de vara? Måtte de inte försökt att gå längre ut på isen och gått ner sig ... ah, det är omöjligt, det är grunt och här finns människor runt omkring! De finns väl häromkring.

Mycket riktigt snart träffade jag på den trevliga familjen som tillbringade söndagseftermiddagen på stranden. Nu var det inte isflaken som var spännande längre för familjens fyraåring utan nu var det roligt att åka kana i dynerna

Gunvor Petersson

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln