google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

På spaning efter vårens första strandskata

NU GÅR  jag och lyssnar efter strandskatornas karaktäristiska läten och att åter se dem i strandkanten. De dröjde kvar länge i höstas, ända in i oktober, men nu är det dags för dem att återvända från södern. 2008 sågs de första strandskatorna här redan 4 mars, men vanligast är det runt den 15 mars.
Så håll ögon och öppna och rapportera om du är den första att möta denna vackra typiska strandfågel i sin svarta och vita fjäderdräkt med röd näbb och röda ben. Särskilt vacker är den i flykten med sina vita vingband mot de i övrigt svarta vingarna.

Gunvor Petersson

 

Etiketter: strandskator vingband

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln