google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

På vandringen träffades människor från världens alla hörn: Indien, Irak, Sverige, Somalia, Kosovo osv. och lärde känna varandra. Mycket stimulerande och roligt!

@Gunvor Petersson

Vandra – ett bra sätt att lära känna varandra!

 Med på vandringen fanns också de fyra damerna, från Skummeslövsstrand. De upptäckte att de bor helt nära varandra och har inte träffats tidigare. Möten mellan människor är värdefulla! Med på vandringen fanns också de fyra damerna, från Skummeslövsstrand. De upptäckte att de bor helt nära varandra och har inte träffats tidigare. Möten mellan människor är värdefulla!

SÅÅÅÅÅ trevligt vi haft under vår vandring idag! Och vad många vi var, cirka 37 personer, samlades för dagens vandring i Svarvareskogen och på stranden.
Samarbetet mellan Laholm utan gränser och Strandmiljö Laholm ger verkligen fina vandringar.

Visserligen hade vi inte det vädret som utlovats - sol och 15 grader men som någon sa i
gruppen: - Det finns inget dåligt väder utan det är hur man har klätt sig som gör vistelsen i naturen
njutbar.

Under Gunvors sakkunniga ledning tågade vi från mötesplatsen vid Svens livs i Skummeslövsstrand
upp till tennisbanorna. Gunvor berättade att alla är välkomna för att spela, där finns under sommaren en kiosk och man kan duscha efteråt. Många stora tennisstjärnor, bl a Mats Wilander och Stefan Edberg har varit här och spelat.
Nu i sommar är det Skummeslövsspelen i juni och Svenska Juniormästerskapen i augusti.
Christine visade "planket" där man kan träna själv. Tänk att Björn Borg började sin karriär med att spela mot sitt plank, "garageport" och blev så framgångsrik.

Inne i Svarvareskogen visade Gunvor Mulleskolans lägerplats. I skogen kan man träffa Mulletrollet som lär barnen att vara aktsamma om vår natur och inte lämna något skräp efter sig.

Med tydliga skyltar visade Gunvor oss de olika trädslagen, björk, tall(fura), gran och bok, men även lingon- och blåbärsris.
Oh, vad var det?
När alla tystnat lyssnade vi efter en hackspett. Men bara för att vi lyssnade så noga så hackade den inte, annars gör den det för att hitta godsaker i barken på träden.

Ja, det kanske viktigaste vid naturvandringar är ju matsäcken, att ha med sig något gott hemifrån och
äta ute... I dag var det lite kallt så rasten blev inte så lång men det smakade väldigt gott.

Vår fortsatta vandring ledde oss ner till stranden där vi bl a fick höra och se strandskator.
Ett vårtecken när de kommer i början av mars och börjar leta efter föda i vattenbrynet.

Vår gemensamma vandring avslutades med Chi gong- andning på midsommarängen i Skummeslövsstrand. Ett underbart sätt att för denna gång andas in den friska naturluften och ta med sig minnet av dagens vandring i både kropp och själ.

Ulf Bjerstaf

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln