google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

Man får försöka blunda för bilar och sladdspår…
@Gunvor Petersson

Om konsten att fokusera på detaljerna

…och titta på det här i stället. …och titta på det här i stället.

EN BIL kommer ner på stranden och en kvinna stiger ur och tar ett foto nere vid strandkanten där det ligger gott om musselskal just nu. Säkert blev det en jättefin strandbild. Men stranden, Sveriges längsta sandstrand, ser i sin helhet inte så trevlig ut med alla bil- och sladdspår.

Min kondition är urusel! Yoga och qi-gong i all ära, men någon kondition ger sådan utövning inte. Mina promenader på stranden ger inte heller så mycket kondition, eftersom jag ofta stannar upp och njuter av utsikten mot Bjärehalvön, tittar på olika fåglar, plockar bort skräp ifrån stranden osv.

Två morgnar i rad har jag tagit tjuren vid hornen, rättare sagt grabbat tag om mina stavar, och gått i rask takt på det vänliga gångunderlaget på stranden. Riktigt härligt med denna typ av promenad också och att samtidigt andas in havsluften i stora portioner när flåset ökar. Vågornas brus och strandskatornas läten hinner man njuta av även om man går snabbt.

Och visst var det tre små strandpipare som sprang där i vattenbrynet, fram och tillbaka som små rullande bollar. Läste om dem i en fågelbok när jag kom hem. Inte konstigt att synen av dem kallas "sandrullning".

Ja, det gäller att fokusera på detaljer på denna långa sandstrand istället för att ta in helheten om man vill få en naturupplevelse här. Synd när det är helheten som är storslagen.

Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln