google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

©Gunvor Petersson

Blöt vandring med Laholm utan gränser

VÄDRET VAR INTE det bästa, kallt för årstiden och småstänk i luften. Inga personer "utifrån" kom till vandringen. Men med bussen från Laholm kom ett 20-tal Sfi-deltagare för att komma ut i den svenska naturen denna regniga vårdag. Det var den unge mannen Butrint och ett gäng kvinnor från alla världens hörn Zambia, Kina, Eritrea, Kosovo, Ryssland, Tailand osv.

Vi lärde oss att känna igen ljudet av bofink, gransångare och talgoxe. Såg vitsippor och hur björkens blad börjat titta fram. Tyvärr tilltog regnet och det hela blev en ganska så blöt tillställning.

Eftersom Håll Sverige rent-kampanjen med skräpplockardagar pågick hade vi med plastpåsar och plockade bort plast o dyl utefter vårt promenadstråk i Skummeslövs norra naturreservat och vid havet.

Stranden var inte så tilltalande som den kan vara, men vi tittade på musslor och andra strandfynd. Många tog med sig en liten samling hem.

Skräp fanns det gott om på stranden, vilket lämnades i soptunnorna vid Vallbergavägen – och så hade vi dragit vårt strå till stacken i skräpkampanjen.

Vårsäsongens avslutande vandring med Laholm utan gränser blir på Hökafältet den 16 juni kl 10.00. Samling vid parkeringen i södra delen av reservatet. Då hoppas vi på sol och värme, men som alltid i det svenska klimatet gäller det att ha regnkläder i ryggsäcken. Välkomna!

Ulf Bjerstaf

Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln