google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

©Gunvor Petersson

Bänkjobb i värme ...och i kyla

KALLT regn och blåst var inget höjdarväder för att gräva ner de sista bänkarna på stranden. En del medlemmar var inbjudna att "plantera" bänkar, men det var bara Tore och jag, som trotsade vädrets makter. En bänk fick vi ner. Nu är det bara 3 kvar. Hoppas någon tar och gör en insats vid tillfälle och gräver ner fler.

Vädret varierar mycket. Klimatforskare har uppmärksammat oss på att detta får vi vara inställda på i framtiden. Tänk vilken skillnad på vädret den dag Sigborn och jag gjorde i ordning platserna där bänkarna skulle stå! Det var högsommarväder, vindstruten visade att det var närmast vindstilla, då Sigborn krattade bort växtmaterial efter stormarna, där bänkarna skulle grävas ner.

I dag var det närmast höstväder och vindstruten stod horisontellt.

Tore gick hem och satte på kaffe när vårt arbete var klart, men jag stannade på stranden länge. Plockade skräp, studerade erosionen på dynerna och hur växtligheten kommer så sakteliga tillbaka där stormen skövlat.

Jag älskar att vara på stranden när det blåser precis som fågelskådarna och kite-surfarna.

Väl hemma, sandig, blöt och kall, var det gott att komma ur kläderna och sätta sig vid den väntande kaffekoppen.

Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln