google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

©Gunvor Petersson

Hur ska vi få stopp på buskörningen?

SENT i går kväll var det två unga grabbar som snurrade runt och sladdade vilt söder om Mellbyvägen med en silverfärgad fyrhjuling i den lösa sanden. Plötsligt var det stopp. Motorfordonet sa själv ifrån att detta var en olämplig körning. Ungdomarna ledde iväg det havererade fordonet ifrån stranden. Tyvärr blev det inga foton eftersom det var skymning. Men idag tog vi en promenad och trots slagregn och blåst fanns sladdspåren kvar från deras buskörning.

Vi hann bara hem så hördes motorvrål från stranden. Två bilar –  en röd och en blå med fartvinge bak hade nyligen passerat oss ner till stranden. Jag samlade ihop kamera, telefon, penna och anteckningblock och gick åter mot stranden. Men då var bilarna på väg tillbaka. En man som bor i närheten kom i sin bil och stannade jämte mig och vevade ner rutan och sa:

- Vad ska man göra åt denna buskörning som försiggår på stranden varje dag? Jag sa till några härförleden som buskörde, men de visade aggressivitet. Nu tog jag bilen för att kolla dem när de fräste runt där nere. Vad gör man...!? Ringa polisen lönar sig ju inte.

Ja, vad gör man frågar, även jag. Jag tog en runda till till stranden och tog ett foto på de färska sladdspåren. Jag har också slutat att ringa polisen och kommunen om buskörningarna, för som sagt – det lönar sig inte.

Vi ståtar gärna med att vi har Sveriges längsta sandstrand – en otrolig naturtillgång. Hur kan man då tillåta att den används för buskörning, camping, parkering och bilkörning? Ofattbart!

Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln