google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

©Gunvor Petersson. Här finns det saker att upptäcka!

Nej, det är inte bara sand...

SISTA veckan innan skolorna börjar kom sommarvärmen tillbaka. Eftersom barnbarnens föräldrar hade börjat arbeta var barnbarnen hos oss. Det blev många timmar vid olika stränder med bad, håvning och naturupptäckter.
En av dagarna drog vi ner vår strandvagn med hinkar, håvar, fika och badkläder (plus en Brassestol till mig) till vår hemmastrand. Det var första gången i sommar vi hade en stranddag där. Oftast åker vi till andra stränder eftersom vi inte trivs på en strand med bilar runt omkring.
Det var en lugn solig dag och vi vadade och undersökte strandkanten. Många människor tror att det inte finns så mycket liv vid en sandstrand, att det bara är sand. Men visst finns det djur, många av dem ligger dock inte synliga utan nedgrävda i sanden.
I de små uppbyggda rören av sand som vi upptäckte kunde man skönja djur som satt och gömde sig. Antagligen något litet kräftdjur.
Alltid finns det spännande små saker att iaktta vid varje strand.

Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln