google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

©Gunvor Petersson

...men det skiter jag fullständigt i!

BETONGSUGGORNA på stranden och skyltarna om motorfordonstrafik förbjuden brukar inte vara kvar mer än till slutet av augusti. I år står de kvar in i september. Det är väldigt bra att det fortfarande finns områden på stranden som är "bilfria".

Jag försöker åter ta tjuren vid hornen och få upp min kondition. Det ska bli stavgång på stranden titt som tätt framöver. Idag har jag och min grannfru gått "rundan" Kolonivägen-Vallbergavägen och tillbaka i rask takt. Det är skönt att gå på det perfekta underlaget, känna vinden och höra vågorna. Men bilar kommer körande lite hur som helst på stranden, ibland dyker de upp på vänster och ibland på höger sida. Inte ens på de "bilfria zonerna kan man känna sig säker på att det inte smyger sig upp en bil jämte.

Jag frågade mannen med skärmmössan om han var medveten om att han körde bil där det enligt skyltarna inte är tillåtet med motorfordonstrafik.

– Det är jag fullt medveten om, men det skiter jag fullständigt i!

Och så erbjöd han mig penna och papper så jag kunde skriva upp hans bilnummer och anmäla honom för polisen.

Jag tackade för erbjudandet men sa att jag kunde i stället ta ett foto. Vilket jag alltså gjorde. Sedan blev jag bryskt ombedd att sticka.

Hur som helst finns det många som respekterar förbudsskyltarna. Så det är skönt att de "bilfria zonerna finns kvar.

Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln