google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

Snart kommer det att börja röjas på strandheden även i Mellbystrand. Kill Persson, Bo-Göran Karén och Margareta Lindgren är alla involverade i projektet. ©Gunvor Petersson

Strandhedsprojekt även i Mellbystrand

I SKUMMESLÖVSSTRAND har under flera år ett strandhedsprojekt pågått. Tall och vresros har tagits bort, havsutsikt och hedens vidd har återvunnits liksom många rara växter. Även antalet bin och fjärilar har ökat. Nu erbjuder Laholms kommun även de markägare som önskar att delta i ett liknande projekt i Mellbystrand.

Bo-Göran Karén äger marken vid stranden och i dynerna både norr och söder om Kolonivägen i södra Mellbystrand. Han är en av de markägare som har anmält sitt intresse att vara med i naturvårdsprojektet.

Bo-Göran träffade idag Margareta Lindgren, Laholms kommuns miljöstrateg och Kill Persson, Naturvårdsexpert. Tillsammans gick de i dynerna i ett härligt höstväder med sol och diskuterade vad som kan göras för att stävja igenväxningen. Kill Persson hade med sig flygbilder där han ringat in vissa områden med tall och vresrosor som han förslår ska tas bort.

Bo-Göran vill att vissa vresrosor ska få vara kvar och han ska också höra med de närboende om hur de önskar att röjningen ska ske. Stort samförståndstänkande således.

Arbetet med strandhedsprojektet i Mellbystrand kommer troligtvis att påbörjas redan i år.

Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln