google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

©Gunvor Petersson

Total Wind smutsar inte bara ner sitt eget varumärke

DET ÄR SÖNDAG och många människor njuter av en solig promenad längs havet. Några barn leker i gnistrande nysnö i dynkanten. Plötsligt dyker tre firmabilar upp. Folk stannar till och ser logotypen TOTAL WIND som pryder fordonen. Vad kan det vara för arbete som ska utföras på stranden så här mitt på blanka söndagen?
Inget visar det sig. Förarna är bara ute efter en stunds "lekfull" bilkörning.
Fram och åter kör de. På stranden och i vattenbrynet så havsvattnet sprutar.
Så stannar de till. Har de besinnat sig och insett att deras uppvisning är störande och riskabel...?
Nej, istället varvar de upp och börjar sladda runt, runt i cirklar så att sandblandad snö yr runt däcken.
Vi som brukar vistas på stranden vet att den här typen av vårdslös terrängkörning ofta förekommer både i Mellbystrand och Skummeslövsstrand. Det speciella den här gången är att buskörningen sker med tjänstebilar som tillhör ett miljöföretag. Total Wind är ett danskt privat bolag som lever på att montera och underhålla vindkraftverk. Bland annat i Halland.
Total Wind verkar i en bransch som kallas clean tech. Men bevisligen har de personer i de egna leden som inte vet vad det innebär. Och som inte inser att när de kör så här omoget med firmabilar bland flanörer på en havsstrand så stänker det en massa dynga på det egna varumärket. Dessvärre hamnar en hel del av smutsen även på varumärket Laholms kommun, som genom sin passivitet gör detta möjligt.

Stefan Eliasson

PS!

Den här texten och bildcollaget ovan skickades 6/12 som insändare till Laholms tidning. Texten publicerade 13/12 men utan bild och firmanamnet. Mona Davidsson på LT valde att redigera bort det med motivering att hon inte kunnat få tag i Total Wind. Strandmiljö Laholm har också i mail till företaget bett om deras syn på det inträffade. Naturligtvis förstår vi varför de inte svarar – men till skillnad från LT tycker inte vi att Total Wind ska komma undan bara för att de stoppar huvudet i sanden.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln