google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

©Gunvor Petersson

Samma strand – ändå så annorlunda

SÖNDAG igen, efter en vecka då stranden åter visat prov på sin märkliga förvandlingsförmåga. I början på veckan var den bar, det fanns ingen snö. En av dagarna såg vi inte heller en enda bil under hela vår promenad, det händer inte så ofta. Men det ger ett helt annat intryck. Tänk vad det då skulle göra om man även fann en strand utan hjul- och sladdspår! En än större naturupplevelse och en strand med kvalitet.

Kan detta vara en utopi? Alla andra stränder i Sverige har den kvaliteten! Hur kan det vara att detta är en omöjlighet i Laholms kommun? Där vi har en klenod att förvalta, en riksangelägenhet, Sveriges längsta sandstrand.

Nästa dag var stranden snötäckt, inte ens de gamla hjulspåren syntes och inga nya hade kommit till denna förmiddag. Vilken vidd av natur, så fantastiskt härligt!

Idag var det 15 grader kallt, vindstilla och flödande sol när vi gick till stranden. Nu fanns det både hjulspår och sladdspår i snön . Men solen och havet fanns orörda!

Många människor tog promenader längs stranden, även om en del körde sin bil ända ner i vattenbrynet och tittade på havet. Tänk vad de missar – motion, frisk luft, solens välgörande strålar, iskristallerna, solstrålarnas brytning i rimfrosten...

Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln