google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

©Gunvor Petersson

Och vips så var allt vitt igen!

IDAG VISADE stranden upp sig i en helt annorlunda skepnad än i går. I skrivande stund har det kommit 7 cm nysnö! Under strandpromenaden snöade det ymnigt emellanåt, men ibland tycktes solen ändå vilja bryta igenom.
Ett märkligt vitt ljus fanns längst bort både åt söder och mot norr. Vet inte hur detta kom sig, men det såg vackert och lockande ut. Välkomnande, man drogs mot det ljusa.
Det var inte många ute och promenerande. Och endast en bil syntes på nära håll. Den kördes av en man som ofta kör ner på stranden, sitter kvar i bilen en stund och åker sedan igen. Tänk att inte komma ut ur bilen och känna vinden, andas in den friska luften!
Men kanske är det så att han är funktionshindrad. Och för funktionshindrade är det bra att kunna köra ner på stranden med bil. Det värnar Strandmiljö Laholm om att de ska kunna göra i fortsättningen också.

Men alla andra ska givetvis rätta sig efter terrängkörningslagen, allemansrätten, rådande detaljplan och miljölagarna och gå ner till stranden precis som man gör vid andra stränder i Sverige. Då skulle Laholms kommun kunna ståta med en 12 km sandstrand av hög kvalitet. Det går inte så länge stranden används för biltrafik och parkering. Då är och förblir den en andraklassens strand.
Idag såg vi faktiskt våra första tofsvipor för i år, fyra stycken, komma flygande vid stranden. De flög söderut.

Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln