google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

Pinsamt inslag på promenaden

STRANDSKATORNA är tuffa. De stannar trots att det varje natt har varit minusgrader. När den västliga vinden en dag infann sig kom ytterligare flyttfåglar. Vi räknade då till 73 strandskator mellan Kolonivägen och Vallbergavägen.
Med den västliga vinden försvann all is och snö i strandkanten. Våren gör sina framsteg så sakteliga.

Ett annat inte så trevligt vårtecken är all buskörningen på stranden. Varje dag körs det mer eller mindre vilt. En fredagsnatt vid 24.00 var det omfattande buskörning. Det är sorgligt att se att en strand får användas på detta sätt.
En söndag hade vi lunchgäster som vi bjöd på en strandpromenad innan eftermiddagskaffet. Solen sken och det var ett härligt väder trots en bitande vind. Vi ville gärna visa upp Sveriges längsta sandstrand, men det blev smolk i bägaren. Runt oss singlade bilar hela vägen. Det var verkligen pinsamt! Människor i allmänhet kan inte förstå hur man kan acceptera bilkörning på en strand.
I kväll gick jag ner för att se solnedgången. Det var vackert. Men bilen som samtidigt sladdade runt på stranden kunde jag varit utan. Är det månne detta som menas med en strand för alla?

Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln