google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

 Plankan med vågskvalp.                                                                                                             ©Stefan Eliasson

Detta kan vara starten på en ny era

KOM IGEN! Fem till...! Ända ner...! Okej...Bra jobbat!
Flåsningar, stånk och stön. Pannor som blänker av svett och blickar som brinner av koncentration och jävlaranamma.
Klockan är snart 11 och Jonas från Laholmsföretaget TakeCare har sedan 10.30 drivit på deltagarna i träningsgruppen.
Det kallas för Pre Summer Camp och visar hur modern friskvård kan bedrivas i en av de mest inspirerande miljöer man kan tänka sig: sandstranden nedanför Grönatorgsvägen i Mellbystrand.
Plankan görs precis vid vattenbrynet med lätt vågskvalp några decimeter från fötterna. De mjölksyreframkallande intervallruscherna går upp och ner i lösan sand med vajande strandråg som publik. En lagom fläkt från havet hjälper till med syresättningen.
Efter någon minuts paus – uppställning på två led för en intensiv repstafett. Jonas, med klockan i handen, jagar iväg de gröna och orange västarna ett par hundra meter söderut. Efter några minuters hårdkörning kommenderar han: Vänd! och lagen kämpar sig nu rejält tröttkörda mot målet vid strandflaggan och de efterlängtade vattenflaskorna.
Jag blir upplyft. Den här aktiviteten visar vilken tillgång stranden kan vara, rätt utnyttjad. Och för mitt inre kan jag se detta som starten på en ny era. 2013 kanske blir året då insikten slår rot i Laholm att stranden kan utnyttjas bättre än till parkering och biltrafik.
Det TakeCare gör kan många andra företag och organisationer också göra, dvs skapa aktiviteter där havet, stranden och strandområdet tillför en extra och unik dimension. Det kan vara motion och friskvård men lika gärna natur- och kulturinriktade verksamheter. I ett öppet naturlandskap som detta blir vi fria i tanken. Här är det lika lätt att släppa fantasin lös som det är fokusera på något så trivialt som situps till hundra procent. Kort sagt: Här är det lätt att må bra!
Stefan Eliasson
PS!
I sommar (24/6, 1/7, 8/7, 15/7, 22/7, 29/7) erbjuder Take Care korta (35-40 min) intervallträningspass på stranden. Inom kort kan du läsa mer om detta och om sommarens övriga Må Bra på stranden-aktiviteter här på hemsidan och i en folder som vi jobbar med just nu.

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln