google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

Idag fortsatte vårt Västerhavsveckanprogram med Må bra på stranden prova på-dag. Gunvor Petersson – oförtröttlig arrangemangssamordnare, organisatör och Qigong-ledare – hälsar välkommen.            ©Stefan Eliasson

En riktig må bra-dag på stranden

Dagen bjöd på intervallträning, olika former av yoga, qigong, meditation, stavgång. Mellan passen kunde man fylla energidepåerna i fruktbaren där det också fanns kulinariska specialiteter som algkex med havtornsmarmelad och soppa och saft av vresrosnypon.

...för både kropp & själ
SOLEN SKEN, vinden fläktade och de gässprydda vågorna bidrog med en behagligt brusande ljudkuliss. Det var kort sagt en perfekt dag för föreningens Må bra på stranden-dag.
Många som kom till vårt tält nedanför Skummeslövsbadet deltog i flera pass. En del kombinerade Qigong och yoga, andra stavgång och mindfulness. Själv valde jag två ytterligheter: intervallträning och meditation. En perfekt kombination visade det sig! Roine Johannesson frånTakeCare pushade mig och de andra i gruppen till utmattningens gräns och Martin Andersson lockade med sin lugna stämma och flöjttoner fram ett kravfritt tankeflöde och mycket behagligt bara-vara-tillstånd. I ärlighetens namn måste jag säga att både Martin, Roine och de andra ledarna (Gunvor Petersson, Åsa Niklasson, Anira Möller och Christina Ullman) hade mycket hjälp av sällsynt goda miljömässiga förutsättningar. På det sättet är stranden fantastiskt – den fungerar som inspiration både när man vill ta ut sig och när man vill blicka inåt.

Stefan Eliasson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln