google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

Inställd aktivitet men ändå aktivitet

VÄDERLEKSRAPPORTEN såg inte lovande ut inför dagens besök av marinekolog Per Olsson från Toxicon AB då det var meningen att sedimentprover skulle sållas och studeras på stranden.
Kl 8.00 stod regnet som spön i backen och efter samråd med Per Olsson som skulle köra från Landskrona, beslöt vi att ställa in aktiviteten. Ett förhastat beslut visade det sig... Kl 10.00 när föreläsningen skulle ha startat hade vinden avtagit och regnet upphört! Så då var inte konstigt att många som samlats vid Kolonivägen blev irriterade och besvikna över vårt besked.
Men lite information och diskussion om vattenkvaliteten blev det ändå. Ulf Bjerstaf, som har kunskap i ämnet och följer forskning och undersökningar om havsmiljön, fanns med som representant för föreningen och kunde svara på många frågor och ge sin syn på statusen i Laholmsbukten.
Flera personer påpekade också att husbilar står på stranden och att det händer att avloppstankar töms i en grop i sanden. Varken bra för vattnet eller strandmiljön.
Både Hallandsposten och Laholms tidning har intervjuat marinekologen Per Olsson och skrivit artiklar om vattnet och bottnen i Laholmsbukten sedan de läst om våra arrangemang i Västerhavsveckans katalog. Så trots dagens inhibering har vi ändå bidragit till att sprida information om vattnets kvalitet i vår bukt.
Men vi nöjer oss inte med det utan hoppas kunna boka ett nytt besök av marinekolog Per Olsson.
Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln