google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

©Jens Hallberg

Sångvandring i fuktmättad kvällning

Morgonens aktivitet, Hur mår Laholmsbukten, ställdes in pga av regn. Och det regnade och regnade under hela dagen med kortare uppehåll. Hur skulle det gå med Sångvandringen?
Prognosen sa att det skulle finnas chans till uppehåll på kvällen så vi chansade och hade tur.
Ett 30-tal personer i kraftiga skor eller stövlar och regnkläder mötte upp i den regntunga men ljumma kvällen för att höra vokalensemblen Voizone ge konsert ute i naturen.
Färgerna på heden och i skogen hade fått mera intensitet genom regnet. Den gröna mossan var grönare och renlaven framträdde vitare än vanligt i bjärt kontrast mot varandra. Doften av skogen framträdde också mer i den fuktiga luften. Härligt!
På heden blåste det en del men väl inne i skogen var det lugnt och skönt. Här gjorde vi ett första stopp och sångtexter delades ut så att alla kunde sjunga med i bl  a Idas sommarvisa.
Vid nästa stopp var det dags för fika. En grupp damer firade sin väninna, som fyllde 60 år. Champagneflaskan korkades upp och vi alla hurrade och sjöng – Ja, må du leva.. Väldigt passande att firandet var i skogen, eftersom jubilaren var självaste Mulle!
Vid ett tredje stopp i strandskogen i södra naturreservatet i Skummeslöv fick vi åter njuta av Voizones käcka, trevliga, pigga och glada stämmor, som i vissa låtar övergick i stämningsfulla och mjuka toner.
Vi applåderade fram flera extranummer och kände oss nöjda och stimulerade av den annorlunda skogsvandringen.
Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln