google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

Hans Petersson (stående längst tv) vet mycket om all den marina dramatik som ägt rum i Laholmsbukten. ©Gunvor Petersson

Hans berättade om Limes förlisning

SJÖDRAMATIK i Laholmsbukten var ämnet för fredagens andra aktivitet i Västerhavsveckan. Hans Petersson mötte en skara på 20 personer i stark blåst nere vid havet. Bakom en buske på heden slog vi oss ner i solskenet och hörde om vikingingaslag och förlisningar i bukten. När örlogsfartyget Lime hade förlist spreds vrakdelar och utrustning i bukten. Vid tre stora auktioner såldes materialet. Det enda som finns bevarat från skeppet, vad man vet, är skeppsklockan från Lime, som nu hänger i Skummeslövs kyrka.
Hembygdkonsulten för Halland var med i gruppen. Hon fick genom vårt inslag om sjöfartsdramatik i Västerhavsveckan, idén att göra ett nummer av tidningenI Halland, med sjöfartdramatik längs hela Hallandskusten. Numret är planerat fram på senhösten.
En man, ättling till en kustvaktare och ägare till den gamla kustvaktarbostaden, tog med sig de som önskade hem för att se vaktarbostaden och en del gamla sjöfartsföremål.
Föreläsningen slutade hemma hos Hans där han visade en modell han håller på att bygga av Lime efter ritningar han fått ifrån England.
En man som sett Västerhavskatalogen i Grebbestad besökte fredagens båda aktiviteter. Han hade blivit besviken för att han inte skulle vara i Bohuslän utan i Skåne under Västerhavsveckan. Men när såg han att det fanns evenemang i Laholm också i Västerhavsveckan, så åkte han hit. Trevligt!
Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln