google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

©Gunvor Petersson

Liten säl – stor uppmärksamhet

EN SÄLUNGE gästar stranden i södra Mellbystrand. Den har hasat sig långt upp på stranden. Räddningstjänsten har varit engagerad. Laholms tidning har varit på plats. En hjullastare har lyft ut krabaten i vattnet, men nej, den har tagit sig upp på stranden igen.
I kväll ringde vi, som samlats vid kuten, Strandservice som meddelade att man haft kontakt med en sälexpert som uppgett, att detta är troligtvis en sälunge, som är stor nog att få pröva på att vara utan sin mamma. Sälhonan lämnar sin unge periodvis, men återvänder till den då och då för att se hur den klarar sig.
Så vi lämnade sälungen där den låg och vilade sig på stranden. Den verkade faktiskt må riktigt gott. Kanske mamma säl kommer och ser om sin lilla unge under natten när stranden är fri ifrån människor och bilar.
Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln