google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

Kuten överlevde nattens buskörning

I GÅR KVÄLL satt reportern, Eva, från Laholms Tidning på avstånd från sälungen och såg till att inget ofördelaktigt hände. Sälungen hade krupit långt upp på stranden och låg nära en brant kant till dräneringsbäcken vid Kolonivägen. Bra för vid den branta kanten kör inga bilar. Eva satt kvar tills skymningen kommit.
Tidigt i morse cyklade jag ner för att se om Charlie, som mina barnbarn har döpt sälkuten till, fanns kvar. Jodå, han fanns där och hade tagit skydd vid handikappräcket, dit han tagit sig utan att ha blivit överkörd av de bilar som buskört under natten.
Engagemanget för sälungen är rörande. Alla människor som upptäcker sälen på stranden vill hjälpa den. I morse hade en dam ringt Strandservice men där fanns bara telefonsvarare. En familj från Falkenberg, på väg till Danmark hade stannat till vid vår strand, upptäckt sälungen och stod och funderade på hur de kunde hjälpa den ut i vattnet. Jag kunde då berätta att kommunen med hjullastare hjälpt den ut i vattnet men sälen kryper upp på stranden igen. Flickan i familjen lämnade en teckning i sanden.
Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln