google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

Stefan och Inger Karlsson från Gotland gick ner på stranden och kände på vattnet men gillade inte en strand med bilar. ©Gunvor Petersson

”Bilar på stranden – det känns helt fel!”

YTTERLIGARE en sommar med bilkörning på stranden! I obegränsad omfattning! Hur tänker ansvariga i Laholms kommun? Det kan man verkligen undra.
Det händer att jag tar mig ner till stranden enibland men alla bilarna gör att jag inte vill stanna någon längre stund.
Att biltrafiken på stranden förvånar fick jag och några till ytterligare bekräftelse på idag. Det skedde när vi mötte Stefan och Inger Karlsson från Gotland och pratade en stund med dem.
De hade parkerat sin husbil utanför det nu stängda Strandlyckan-kaféet och gått ner till stranden. De vände sig förvånat till oss och utbrast:
    –  Nämen, kör man bil ner på stranden? Vi såg att husbilen framför oss försvann ner på stranden men det känns helt fel att köra ner med bilen på stranden så vi ställde oss där uppe.
Ja, vi kunde bara bekräfta att så gör man här i Laholm.
 – Jag äger flera markområden på Gotland, som gränsar till havet, och där gäller strandskydd och terrängkörningslagen. Det är inte ens tillåtet för mig som markägare att stå där med min husbil. Kan det vara så olika?
Ja, vi kunde återigen bekräfta att detta är synnerligen märkligt.

Gunvor Petersson


.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln