google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

Egon pressade sig in på heden

Bunkern vid Kolonivägen blottläggs åter allt mer. ©Gunvor Petersson Bunkern vid Kolonivägen blottläggs åter allt mer. ©Gunvor Petersson

EGON friskade i ordentligt under natten. Jag skulle ha tagit tåget till Helsingborg i morse för att delta i en fototräff. Tågen var inställda och inte kom den ersättningsbuss som annonserats om heller.
Jag gick ner till stranden istället för nu hade morgonljuset kommit och man kunde se hur havet och stranden såg ut.
Det är mäktigt att se och höra det stormande havet. Mycket skum hade piskats upp (använder vi för mycket diskmedel som hamnar i havet?). Egon hade tagit sig igenom dyn- och hedkant på många ställen. Bunkern vid Kolonivägen är åter nästan frilagd.
Vid Ejdervägen och Vallbergavägen blev jag än mer nedslagen av att se hur havsvattnet gått upp i nedfarterna. I bilvägarna pressas havsvattnet upp vid storm och drar med sig sand och vägmaterial när det drar sig tillbaka.
Det står helt klart att Egon har tuggat i sig av heden och dynerna. Ihop med Gudrun, Per, Adventstormen, Simone och de andra försvinner mer och mer av hed och dyner.

Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln