google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

©Gunvor Petersson

Ledningsrenovering pågår

I RADION i morse aviserades att det var en vattenläcka i Skummeslöv och Mellbystrand. Vi hade vatten i vår kran och märkte inga förändringar i tryck eller färg på vattnet. Under dagen kom meddelande att vi skulle koka vattnet om vi skulle dricka det eftersom avloppsvatten kunde ha kommit in vattenledningarna.
När vi gick ut för en promenad i det soliga vädret gick vi norröver eftersom jag sett att det har legat
tjocka plaströr vid Brodds väg i hedområdet mot dynerna. Mycket riktigt här hände saker.
Avloppsledningen från pumphuset vid Södra Strandvägen, strax söder om Mellbyvägen, relinas. I detta arbete hade det blivit ett brott på en vattenledning, som snabbt lagades.
Avloppsledningen ska förnyas, relinas, fram till Hedhusets reningsverk. Förra året förnyades sträckan från Kattvägen i Skummeslövsstrand till reningsverket. Nu är det tydligen Mellbystrands tur för proceduren.
Nämnas kan också att Hedhusets reningsverk planeras läggas ner. En ny ledning ska läggas från Hedhuset österut upp till järnvägen, där ska den gå längs järnvägen fram till Ängstorps reningsverk (ligger norr om järnvägsstationen) som ska byggas ut. Det är tänkt att Lagan ska ta emot det renade spillvattnet från både Båstad och Laholm.
Gunvor Petersson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln