google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

©Gunvor Petersson

Familjeexkursion vid Kolonivägen

DET VAR VID KOLONIVÄGEN vi för många år sedan startade med våra strandexkursioner. De flesta av våra arrangemang har vi i år haft i södra reservatet i Skummeslöv, eftersom när vi förlägger våra exkursioner till naturreservaten vill gärna Länsstyrelsen vara medarrangör. Men av tradition ville vi i år ha en exkursion vid Kolonivägen även om inte stranden här är naturreservat. En förhoppning är att i framtiden ska hela stranden få skydd som naturreservat.
Vid Kolonivägen samlades 27 deltagare. Vädrat var bättre än i går så håvningen fick större utrymme.
 
Räkor i massor, små pungräkor och en del större sandräkor. En liten plattfisk hittades också.
- Vad äter räkorna?
- Finns det växter i havet?
- Varför gräver plattfisken och räkorna ner sig i sanden när de blir rädda?

 
Genom alla exkursionerna hade Patrik en röd tråd. Inget liv utan att det finns växter. Han fick både barn och vuxna att fundera över hur viktiga växterna är på jorden och hur viktigt det är att vi är rädda om naturen.
Gunvor Petersson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln