google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

©Gunvor Petersson
Ska vi placera bänkarna ännu högre upp på heden eller är de till större nytta och glädje nere på stranden?
 

Var tycker du att vi ska placera bänkarna?

I SÖDRA Mellbystrand har Strandmiljö Laholm placerat ut 12 stycken enkla sittbänkar. Minst tre gånger har stormar dragit upp de nedgrävda bänkarna och vi har placerat dem högre upp på dyner och heden där vi har trott att havet inte skulle nå dem vid nästa storm.
 Gorm och ytterligare erosion av blåst har nu gjort att endast tre bänkar står kvar vid stranden. Flera av våra medlemmar hjälpte till att samla in de ”bortblåsta” och dessa nio bänkar står i vinterförvar här hos Tore och mig.
Är det idé att gräva ner dem ännu högre upp på heden till våren? Dels är det mera arbete att gräva ner dem ibland växtligheten och dels är det svårare för människor och se dem. Så kanske det är lika bra att gräva ner dem nere på stranden, låta nästa storm dra upp dem och gräva ner dem igen till nästa vår. Vad tycker du?
Fundera över hur de kan placeras för att alla strandbesökare ska få så stor glädje av dem som möjligt. Hör av dig om du har synpunkter och/eller om du vill hjälpa till att gräva ner dem när våren är här. Klicka på kommentarslänken (orange, den finns direkt under rubriken här ovanför) och lämna meddelande, eller slå mig en signal.
Gunvor Petersson
0430-250 53

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln