google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

©Gunvor Petersson

Barnen var nöjda med sina fynd: Titta vad många musselskal vi har hittat!                            Äggkapsel från haj eller rocka.         

Första strandvandringen med asylsökande

I FÖRRGÅR besökte jag Solstickan för att lämna info-blad om mina strandvandringar och träffa några av de asylboende. I går var jag med vid språkundervisningen och presenterade mig och knöt ytterligare kontakter eftersom jag tycker att det är viktigt att få personliga relationer med de nyanlända. I dag gick jag till Solstickan för att se om någon ville gå med på en strandpromenad.
Någon fanns på innergården och snart kom fler ut. Kläder letades upp och Cecilia Kim kom ut med säckar med inlämnade kläder. Själv hade jag tagit med några mössor som inte används så ofta. De togs tacksamt emot.
Vi var drygt 15 personer som gick iväg till stranden, två barn, en kvinna och resten män i olika åldrar. En av dem kunde både engelska och arabiska. Jag pratade engelska och svenska som översattes till arabiska. Lite huller om buller. Kunde säkert gjorts mer strukturerat men det gick ganska bra. Ett gift par från Afghanistan talade bara dari och kunde inte följa vad som sades men var mycket intresserade ändå.
På Brodds väg talade vi om vilken sida man ska gå på vägen. Lärde dem orden vänster och höger. Ordet sol var bra att lära ut denna dag. ”Solsken”, ”Det är fint väder”, osv.
På stranden visade jag en snäcka, musselskal av sandmussla och hjärtmussla. Jag hade med plastburkar och sedan letade och samlade vi intressanta saker.
Den absoluta rariteten var en 11 cm lång haj- eller rock-äggkapsel. Men även rester av valthornssnäckans äggsamling hittades liksom en stor islandsmussla.
Vi skrev bokstäver på stranden, ljudade, skrev HAV osv. Lade mönster av musselskal. Jag hade med nötter och clementiner som vi pausade med.
En verkligt trevlig och inspirerande vandring!
Gunvor Petersson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln