google-site-verification: google5e7c1eed07f27eb4.html
  • StrandBlogg

Samarbete ger ökad havskunskap

IDAG har årets strandvärdar i Mellbystrand och Skummeslövsstrand fått veta mera om livet i havet. Det var marinbiolog Kristin Johansson från Naturskyddsföreningens Havsnätverk som under två timmar delade med sig av sin kunskap.

Det är Södra Hallands Naturskyddsförening som initierat strandvärdarnas utbildning och som också står för kostnaden. Det är tänkt att strandvärdarna ska låna ut Friluftsfrämjandets och Strandmiljö Laholms utrustningar av håvar, tråg och hinkar när föreningarna inte själva behöver dem. Även boken ”Under ytan i Västerhavet med tips och fakta för unga havsforskare kommer att finnas för utlåning. Under Strandmiljö Laholms Hav- och strandvecka 17-22 juli,  behövs utrustningen för guideledda familjeexkursioner men för övrigt kan nyfikna havsforskare från v 25 låna utrustning.
Idén, som nu snart är verklighet, är ett samarbete mellan Naturskyddsföreningen, Friluftsfrämjandet, Strandmiljö Laholm och Laholms kommun.

Gunvor Petersson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln